"H. Cahit Öztelli" Şeyh Nusrettin Tekkesi'ni 1940’larda Müftü Arif Kılıç ile birlikte ziyâret eder ve daha sonra şunları yazmaktadır :

“Zile’ye yedi kilometre uzaklıkta ve istasyon yakınlarında kendi adı ile anılan ve Tekke de denilen köyde yatmakta olan bir azizdir. Otuz yıl önce Zile Müftüsü merhum Arif Kılıç ile birlikte bu köye gitmiştik.
Evliya Çelebi’nin söz konusu ettiği dut ağacını da gördük. Ne yazık ki, tekkelerin kapatılması sırasında “İnkılâp yobazı” bir kaymakam tarafından ağacın kestirildiğini söylerler. Yerden başlamak üzere ancak bir metre kadar gövdesi kalmıştı, kurumuştu. Yedi - sekiz yüzyıllık eseri kendi eli ile yok eden acaba başka uluslar var mıdır?

Köylüler bu ağacın gövde kabuklarının tütsüsü ile sıtmanın iyi olduğunu söylediler. Evliya Çelebi üç yüzyıl önce de böyle olduğunu bildiriyor.”

25 Nisan 2012 Çarşamba

ŞEYH NUSRETTİN KÖYÜNDE 2012YILI KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ


                  Şeyh Nusrettin Hazretlerini anma ve Kutlu Doğum Programının 3.sü 22 Nisan Pazar günü Şeyh Nusrettin Köyünde yapıldı.
                  Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak cami girişinde resim sergisi açıldı ve cami çıkışında yemek esnasında Tokat'tan getirilen Grup ecrin ilahi grubu tasavvuf müziği ziyafeti sunuldu. Program 11.45 civarında Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayarak ilahi, kaside ve tekbirlerle devam etti.
                  İlçe Müftüsü İlyas AKYAZI tarafından tasavvuf,tarikat ve Şeyh Nusrettin Hazretlerinin hayatı hakkında bilgi verdi, O'na göre tevbenin kabul olmasının dört şartını anlattı. Daha sonra toplu okunan tesbihatın ardından, cemaat tarafından okunmuş olan hatm-i şerif, tevhid ve salevatların toplu duası yapıldı. Namazı müteakip misafirlere ikram edilen birlik yemeği ile program sona erdi.
                   Programa İlçe Kaymakamı Nuri ÖZDER,İlçe Milli Eğitim Md. V. Metin PORSUK, İl Genel Meclisi üyeleri, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı görüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder